Новини










































































































































































































ПРОЄКТ "МРІЯ"


Слова вдячності

Вчительський та учнівський колективи щиро вдячні Грошку Івану Степановичу, керівнику ТзОВ «Ласковецький Бровар» за дуже цінний та приємний подарунок для нас:придбання книг на суму 10 000 грн.Це сучасна українська проза відомих авторів, дитяча література, яка зацікавить наших юних читачів змістовністю, яскравими ілюстраціями та барвистими обкладинками, це методична література( словники, сучасний правопис..).. Ми з захопленням приймали такий особливий і дуже незвичайний для нашого сьогодення дарунок.Віримо, що наслідки такого доброго діла не забаряться, адже дитина, яка відкриває для себе книжку, - відкриває цілий світ !Шановний Іване Степановичу, нехай сторицею повернеться до Вас те добро, яке ви щедро засіваєте поміж людей своїми добрими вчинками!


Пам'ятаємо нашого героя

25 січня минає сьома річниця з дня загибелі в зоні проведення АТО нашого земляка Володимира Питака. Він залишив стабільне життя в США, пішов воювати на схід та віддав своє життя, захищаючи Батьківщину. Вшанування пам'яті героя - наш священний обов'язок, це єдине, чим ми можемо віддячити людям, які не пожаліли життя заради нас. Поминальною службою та траурною ходою до місця останнього спочинку, пом'янули пам'ять Героя священнослужителі, учні, педагоги, побратими, та представники громади. 


Online зустріч команди психолого-педагогічного супроводу діток

Сьогодні у нашій школі відбулась он-лайн зустріч команди психолого -педагогічного супроводу діток з директором Теребовлянського ІРЦ - Смільською Н. Б. Щиро дякуємо @Наталія Смільська за професійну підтримку та сприятливу взаємодію. Інклюзивна освіта знаходиться в стадії активного реформування і тому усім освітнім працівникам важливо вчасно освоїти інноваційні підходи та якісно впроваджувати їх в учнівські колективи, щоб забезпечити найефективнішу взаємодію діток з особливими потребами із середовищем, яке їх оточує!


Чемпіонат Микулинецької ОТГ з інтелектуальних ігор

Наші вчителі - учасники мегазахопливого заходу, дякуємо за участь: Юлія Сова, Марія Бойко, Олеся П'ятничко, Вікторія Господин, Юрій Бойко! Дякуємо за організацію @Andiry Yatsyna!Творчі змагання, інтелектуальна гра, дружня атмосфера, позитивна взаємодія-це те, що потрібно для наповнення ресурсом, щоб бути хорошого прикладом і гідним наставником для своєї дітвори!


Вітаєм Вас із Новим роком,

З всіма Різдвяними Святами!

Нехай життя із кожним кроком

Ваш дім наповнює скарбами! 


#наша_школа#слова_вдячностіЩирі вітання з прийдешніми Новорічними та Різдвяними святами для людей,які своїми зусиллями та коштами сприяли покращенню умов навчання в нашій школі! Міцного здоров'я та щедрих Господніх ласк вам та вашим родинам. 


Щиро дякуємо за підготовку казкового дійства: Карась Артему ЯрославовичуАртем Карась, студенту Чортківськоі Дяківсько-Катехетичноі Академії та кл.керівнику 5 кл. Палуб'як О.О.


З нагоди Дня небесного покровителя надсилаємо наші найкращі побажання на адресуМиколи Володимировича Люшняка Микола Люшняк,знаної і шанованої людини нашого краю, депутата Верховної Ради, мецената, громадського і політичного діяча. 


#наша_школаАндріївські вечорниці! 

Наш народ завжди славився своєю багатою культурною спадщиною! Сьогодні наші старшокласники перенеслись в епоху своїх предків і колоритно,яскраво,автентично відтворили дивовижну традицію святкування ночі перед Андрієм! Це була захоплююча ніч,яка завжди проходила на вечорницях в одній з сільських хатин,і тоді ,в цю ніч молоді дівчата ліпили вареники, пекли пампушки,запрошували на частування парубків;разом веселились, ворожили,співали,танцювали,забавлялись! Було весело ,було цікаво і зворушливо гарно!Дякуємо учням 11 та 9 класів за яскраві емоції а педагогам Тинятовській О.М, Митражик І.О. та Крицула С.Д. за творчу і майстерну працю. 


#наша_школа#team_building#піжамна_вечіркаЧекаємо Миколая

Зустріч з Миколаєм це завжди надзвичайно!Наші першокласники,разом з своїми вчителями М.М. Вітик Марія Вітик, І.О.Ничик, Ірина Ничик, О.Р. Стефанишин Оля Стефанишин, створили атмосферу затишку і відпочинку:релаксували,пізнавали, спілкувалися, чекали! Адже школа -це весело,школа-це приємно,школа-це дружньо! Саме так сьогодні було у наших першачків! А у такій щирій атмосфері і Миколаєві було неабияк приємно зустрітися з дітьми! 


#наша_школа#День_Святого_Миколая#квестЗ року в рік маленькі українці чекають подарунки від Святого Миколая, який традиційно залишає їх під подушками. Всі вірять в його чудеса і в те, що подарунки він приносить тільки слухняним. Святий Миколай - це дійсно чудотворець, благодійник, чарівник. У ніч на 19 грудня, в день його пам'яті, він розносить подарунки дітям, вітає із зимою, благословляє на добрі справи.Багато цікавих легенд,історій, оповідок та прикмет дізнавалися наші другокласники під час квесту про «У пошуках скарбів Святого Миколая».Діти захоплено проходили станції ,знаходили подаруночки,раділи такому цікавому дійству, і вчилися бути слухнянимиЩиро дякуємо всім,і особливо нашому творчому педагогу-логопеду О.П.Пятничко.


Облаштування нашого шкільного подвір'я доповнилось новим гарним і сміливим проєктом - воротами! Безмежно вдячні нашому отцю Степану О.Степан Суканець , який ініціював кожен напрямок роботи, допомагав фізично,матеріально та вселяв віру в те,що в такий непростий час ми зможемо знайти меценатів, які допоможуть в комфортному і затишному облаштуванні нашого шкільного життя! Такими щедрими благодійниками, окрім тих, про яких ми писали раніше, стали для нас:Гречин І.Р.- 1000 грн, П'ятничко Р.Я. - 1000 грн.Цапко О. П. - 1000 грн. Шлюсар О.А.-50$,Сивульський В.М. -50$, Іваніцький С.Т. та Демида Я.Р. -5000 грн; батьки учнів:Товарніцька Л. М.-300 грн,Коцій Т.І.-300 грн, Гоцька С.П. -300грн, Сивулич О. -300 грн. Радіємо таким добрим справам! Щиро вдячні усім щедрим помічникам! Нехай сторицею воздасться вам ваше добро!


#наша_школаЗнову дивовижні мандри!Два дні у Карпатах:захоплюючі емоції!Музей «Писанка» у Коломиї, музей мистецтва та побуту Гуцульщини у Косові,ринок сувенірів, Сріблясті водоспади в Шешорах, ночівля у с.Пістень на Косівщині. Резиденція Святого Миколая,зустріч з Миколаєм,майстер-клас,сніг,радість,тепло,щирість,казковість-це те,чим були наповнені ці вихідні для багатьох учнів та вчителів нашої школи!. Дякуємо всім,хто дарував нашим дітям такі позитивні і добрі емоції, і особлива вдячність Палуб'яку А.О. Андрій Палубяк,за те,що завжди знаходить такі неймовірно красиві куточки нашої Украіни і прищелює своім учням любов до них!


#наша_школа#педагогічна_конференцііУ цікавому форматі конференції в нашому закладі пройшла педагогічна зустріч, на якій обговорювались питання:1. Формування в учнів початкових класів життєво необхідних компетентностей засобами ефективної педагогічноі співпраці в умовах НУШ.2. Про розвиток та формування ключових компетентностей на уроках історіі та правознавства.3. Про адаптацію п'ятикласників до умов навчання в середній школі. 


#наша_школа#рука_підтримки#волонтерствоНезабаром наші оселі наповняться затишним ароматом свят..,і так мріється про те,щоб Україна зустріла мирне Різдво: без війни на Сході,без тривог і хвилювань за спокій на кордонах, за безпеку Тих Людей, які бережуть нас ризикуючи найдорожчим - життям...Волонтерська підтримка очолена нашим священником о.Степаном Суканцем О.Степан Суканець прямує,цими днями, до украінських воїнів. З Господнім словом та світлою духовною підтримкою о.Степана, вони отримають багато смаколиків (придбаних на кошти батьків, та приготовлених учнями самостійно), листи,малюнки,та найтепліші слова найдобріших побажаньХай Бог оберігає кожного вояка!Нехай дорога на Схід для нашого священника -волонтера, буде легкою і безпечною...


Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства" , яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Фахівець із соціальної роботиТериторіальний Центр Соціального Обслуговування Населення Микулинецької ОТГ Стрижак Марія, головний спеціаліст Служби у справах дітей Микулинецької селищної ради Ліпніцка Оксана та дільничий офіцер поліції відділення №3 (м.Теребовля) Тишкевич Олена спільно провели профілактичну бесіду в Дарахівській ЗЗСО І-ІІІ ступенів, з метою формування учнівської свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства, присвячену вирішенню конфліктів та протистоянню насильству над дітьми з боку дорослих. Будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав. Однак саме спільними зусиллями, можна вирішити чи попередити ситуацію. Діти мають розуміти, що не можна залишатися наодинці з проблемою. Про це потрібно говорити. Лише злагоджені та спільні дії всіх суб'єктів правовиховної та профілактичної роботи, які захищають права та інтереси дітей можуть запобігти виникненню складних життєвих обставин та випадкам домашнього насильства. Крім того, в школі відбулася профілактична загальношкільна акція "Синя стрічка - проти насильства", в якій взяли участь гості закладу освіти.


У нас запрацювала #майстерня_пряниківДякуємо за захоплюючий майстер клас нашим вчителям-асистентам: Бойко М.Р. Марія Бойко,Трач Х.І. Kristina Babyak, Сові М.В. Маряна СоваВипікання пряників є доброю різдвяною традицією у багатьох краінах світу.Іх випікають,щоб поласувати вдома і подарувати рідним та близьким.Імбирний пряник - це солодка випічка,приправлена ароматними прянощами, такими як імбир,кориця,мед, мускатний горіх, ваніль. Саме від слова "прянощі" і походить назва даного десерту.Ця традиція відома з часів Стародавнього Єгипту. Саме Єгиптяни придумали додавати в тісто мед щоб виріб не псувався. Поступово секрети Єгипетської кулінарії поширилися по всьому світу. На Русі медові пряники випікали з житнього борошна додаючи сік лісових ягід.Пряники активно продавали на ярмарках, в середньовічній Англії: вважали, що пряники мають лікувальні властивості.Саме в Британії найпопулярніша форма для пряника - чоловічок. Подейкують, що королева Єлизавета дарувала його іноземним гостям у вигляді статуетки.А у США популярністю користується казка про пряничного чоловічка,який пішов від бабусі і дідуся і попався лисиці. Цього пряника - чоловічка ми бачили як одного з персонажів мультфільму "Шрек".Також пряники є частиною писемної творчості - Братів Грім в казці " Гензель і Гретель" описали пряниковий будинок, розміром із справжнє житло,куди поселили підступну відьму.Пряники завжди користувалися особливою популярністю,їх готували до урочистостей,дарували на знак любові та поваги.


В кожного народу є своя святиня, а для українців - вишита хустина. 


3 грудня -День,коли особливою увагою наділені діти,в яких можливості обмежені,а здібності безмежні!..В силу стану здоров'я, вони не можуть зробити те,про що мріють,чого б дуже хотілось,і лише добра,дружня підтримка стає міцною опорою і світлою надією на те,що мріі можуть здійснюватись і життя може бути приємнішим! Вчимось бути розуміючими,чуйними,турботливими,бо світ -це ми,це наші вчинки і почуття!!Психологічна служба школи Наталя Ліснічук


#наша_школа#вибори_президентаВиборча кампанія 2021-2022 н.р.Цікавою подією життя закладу стали вибори президента шкільного учнівського парламенту, які були організовані та проведені за всіма законами демократичного суспільства. Все, як у дорослих виборах: таємне голосування, бюлетені, скриньки для голосування, протоколи, виборча комісія.Довгоочікувані результат підрахунку голосів!І щире привітання переможця та всієї команди,яка старанно працювала протягом усієї виборчої кампанії!За результатами голосування, президентом школи став учень 10класу Товарницький Володимир!Щиро вітаємо з перемогою!Бажаємо на посаді президента школи реалізувати заплановане, радіти досягнутим результатам та приємній співпраці з усією творчою командою учнівського самоврядування. реалізатор проекту:Палубяк О.О.та учнівський актив!


Всесві́тній день уваги до проблеми СНІДу, відзначається 1 грудня,як заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.Наша школа активно долучилася до акції через участь у просвітницьких заходах та тренінгових програмах.#наша_школаПсихологічна служба школи:Наталя Ліснічук 


Учні 9 класу взяли участь у відеогрі "Безпека руху", організованій Тернопільським кооперативним фаховим коледжем. 


#профорієнтаціяДень відкритих дверей на Географічному факультеті 

ТНПУ«ГеоФак ТНПУ - запорука успішної кар'єриЗ нашими одинадцятикласниками спілкувалися ті, хто знають як це зробити -Ректор університету, Декан факультету, Завідувачі кафедр, викладачі, які вміють вмотивувати до правильного вибору, Найкреативніші студенти спеціальностей факультетуКлючові топіки зустрічі:- В тренді молодої генерації - якісна вища географічна освіта.- Геологічний музей ТНПУ: локація для навчання та мотивації- Дизайн майбутнього: еколоігя та гідрологія «Пограємо в Kahoot!» (бажана наявність двох гаджетів)- Туризм: щоб десь побувати, варто про це дізнатись- Студентський досвід і міжнародні можливостіЧас було проведено з користю!!!


Прошу у серці запаліть, 

Скорботне полум'я священне.

Та крізь століття пронесіть ,

Сльозу безвинно убієнних... 


#наша_школа#цікава_інформатика#Всесвітній_День_інформаціі

Суспільство вимагає від сучасної людини вмінь і навиків,які дозволять взаємодіяти з технікою та Інтернет - ресурсом легко і ефективно! Медіаграмотність - провідний освітній напрям! І в нашій школі інформатика - один з найулюбленіших предметів школярів. Сьогодні учні 8_х класів змагались у конкурсі «Хто зверху»!Драйвова атмосфера,допитливі і зацікавлені погляди,мега інформованість вражали і захоплювали суддів,глядачів і учасників!Дякуємо,М.В. Шуль , за те, що з Вами цікаво!


Педагогічний та учнівський колектив ДЗЗСО І-ІІІ ст..вітає з Днем працівника сільського господарства прекрасних людей і меценатів: Люшняка Миколу Володимировича -народного депутата Украіни, Гречина Романа Михайловича- керівника СФГ «Яворина»,Грошка Івана Степановича керівника ТЗОВ «Ласковецький Бровар»,керівників ПОП « Промінь - Скабор» Іваніцького Степана Томковича, Демиду Ярослава Романовича та всіх працівників сільського господарства нашої громади. 


День Гідності і Свободи!21 листопада - день, коли в Україні почалися дві революції: Помаранчева (2004 р.) та Революція гідності (2013 р.). Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії. учні 5 класу розпочали мандрівку путівником Дня Гідності в Україні, який триватиме у Дарахівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів з 22 листопада по 10грудня.Сила наша у єдності й вірі!Підготували вч.Палубяк О.О.та учні 5 класу


#наша_школа#наша_школа#кольоровий_тиждень#english_psyshology

Відчуваємо радість згадуючи подіі тижня,що минув! Він був,по -справжньому яскравим,наповненим позитивом,хорошими враженнями та добрими емоціями!Кольоровий день понеділка дав нам розуміння того,що кожна наша емоція важлива і потрібна! Потрібно навчитися ідентифікувати і проявляти емоціі та керувати ними,в цьому нам допомагали тренінги з психологом Наталя Ліснічук та креативні уроки з вч.англійської мови Юлія КошільЧервоний день вчив нас бути толерантними:цінувати та поважати відмінності між людьми!Усі різні - усі рівні!Ми створювали Квітку толерантності,долаючи маршрути квесту, дивились відеолекторіі,вчились на цікавих уроках,розважались на танцювальних перервах.Зелений день закликав усіх обирати здоровий спосіб життя.Глибше вивчити проблему ми змогли виконуючи завдання на станціях квесту,до речі,завдання були англомовними,але,наші учні добре справились,і щоразу підтверджували важливість: обирати здорову їжу,заняття спортом, відмовлятися від шкідливих звичок і усвідомлювати,що здоровим бути модно!Створення постерів,написання листів для майбутніх поколінь,перегляди відеолекторіів доповнили яскраву картинку сучасної молодої людини:вільної і незалежної,особливо, від шкідливих звичок!Синій день приніс нам розуміння важливості щирої подяки у житті ! Відчуття вдячності мотивує і надихає, наповнює ресурсом і.. зцілює ...Ми запозичили досвід святкування Senksgiving_day у американських традиціях: по -особливому дякували один одному і самим собі на тренінговому занятті День турботи один про одного. Цього дня учні були учасниками просвітницького заходу «В ефірі добро» продовжували танцювальні марафони на «Веселих перервах».. І що справді важливо, відчували ,що турбота це надзвичайно важливе і доступне вміння,яке неабияк прикрашає наше життя,допомагає,забарвлює у найтепліші відтінки,і це вміння доступне всім !!!Ці дні об'єднали нас у добрих намірах у емоційний вчинках у мотивуючих подіях! Дякуємо усім школярам та вчителям,які приєднувались до нашого веселого кольорового флеш-мобу! З вами радісно, цікаво, тепло!Далі буде...


Учнівське самоврядування - це добровільна організація учнів навчального закладу, яка забезпечує право і надає можливість в межах Статуту та в інтересах учнів школи здійснювати регулювання і управління справами, які належать до їх компетенції.Щорічно в нашій школі проходять вибори Президента шкільного самоврядування. Напередодні виборів проводиться агітаційна компанія, під час якої учні мають можливість ознайомитися з біографією кандидатів та їх програмою щодо покращення та вдосконалення шкільного життя. До списків виборців вносяться учні 5-11 класів.В цьому навчальному році на посаду Президента претендують троє кандидатів: учень 10 класу Товарницький Володимир, учениця 9-класу Ліснічук Анастасія та учениця 8 -А класу Іваніцька Марія. Вибори Президента школи відбудуться 24 листопада 2021. Бажаємо успіхів усім кандидатам


Кружляє лист осінній,в природі карнавал!

І ми запрошуємо всіх на наш осінній бал!

Дякуємо вчителю Вітик М.М. за добре і зворушливе свято! 


Мовознавчий КВЕСТ

Натхненні та вмотивовані наші учні захоплено брали участь у змаганнях!Три команди: «Мовознавці»(9кл),«Словограй» (8б) та «Взезнайки» (7кл)гідно боролись за першість! Решту учнів школи брали участь у мовних вікторинах і з радістю виборювали цікаві призи!Радіємо успіхам кожного! Вдячні педагогам кафедри української мови та літератури (Сові Ю.Ф. Юлія Сова, Садляк С.О. Svitlana Sadliak,Войтович Л.І. Люба Войтович )за організацію такого масштабного мовознавчого дійства!!! 


«Нації помирають не від інфаркту,спочатку їм відбирає мову...!» -слова геніальної Ліни Костенко..Сучасна молодь має величну місію порятунку нації через любов до мови,через плекання рідного слова,через турботу про національну автентичність свого,найріднішого Дивились сьогодні літературно-музичну композицію до мови у виконанні десятикласників і повірили: їм це вдасться!Дякуємо вчителю Садляк С.О.


#наша_школа#тиждень_украінськоі_писемності_та мови

Шкільна бібліотека

Конкурс читців поезій про мову 


День української мови та писемності

XXI Всеукраінський радіодиктант національноі єдності Відчути себе частиною своєі рідної,славної,талановитої країни! Гордитися нею! Ставати кращим і бути українцем завжди! 


#наша_школа#молодь_майбутнє

«Хто боїться невдач,той обмежує своє майбутнє» Генрі Форд

Під такими девізом пройшов тренінг з учасниками шкільного самоврядування,адже розуміємо,що формування лідерських якостей серед молоді є важливим фактором суспільного розвитку,хорошим мотиватором свідомої суспільної поведінки та активної громадської позиціі. 


#День_Захисника#День_козацтва#військово_патріотичне_виховання#наша_школа

Вчителі Сова В.О., Іваніцький О.С., Палуб'як А.О.Військово -спортивні змагання серед юнаків-старшокласників,між командами 9 класу « Характерники»,10 класу «Козаки»,та 11 класу «Бандерівці».Велика кількість різноманітних конкурсів продемонструвала вправність,мужність,спортивну підготовку та інтелектуальний хист наших юнаків!Хлопці змагались віддано,мужньо і цілеспрямовано,кожна команда вражала суддів та глядачів своїми вміннями:ми захоплено спостерігали за дітьми,часто хотілось піднятись з місця і поаплодувати учаснику за щирість і відданість!Все ж,як і в кожних змаганнях,так і тут визначились з зайнятими місцями,хоча суддям,було надзвичайно важко,адже різниці між результатами команд була дуже незначною.1місце - команда « Характерники»;2місце - «Бандерівці»,3 місце - «Козаки»!Щиро вітаємо всіх учасників, дякуємо за активну участь! Пишаємось вами!!!Щасливі з того,що підростає у нас достойна зміна і надійний тил для нашої країни! Успіху вам, наші діти,наполегливості та добра у всіх ваших починаннях!


#Дякуємо_ВАМ_Захисники!

Сьогодні,наші учні,разом з вчителями відвідали могили захисників України. Щирою молитвою,світлом лампадками та покладанням квітів віддали шану Людям,які обороняли наш край..


#День_цивільного_захисту в нашій школі 

Сьогодні у нашій школі проходили показові тренування:усі учасники навчального процесу вчилися евакуйовуватись з приміщення школи під звук навчальної сирени; отримали навики гасіння пожежі та вмілого користування вогнегасниками;ділились радісними емоціями від того,що навіть навчальна,але,все ж,небезпека,успішно подолалась!!!Дякуємо вчителю Сові Володимиру Олексійовичу за корисний урок!! 


#свято_Вчителя#калейдоскоп_щасливих_хвилин

Учитель -це скульптор,великий митець,Який ліпить щодня,щохвилини Із добрих і щирих дитячих сердецьВелику і справжню ЛюдинуКоли осінь зачаровує нас своїми барвами,коли сади дарують свої врожаї, а в небі видніють прощальні ключі журавлів до Вчителя приходить свято!Добре і затишне свято,яке зігріває теплом,зачаровує щирими посмішками учнів,і радує безліччю добрих і світлих слів про Вчителя! І І Вчитель розквітає -серце, наповнюється добрим ресурсом і відчуттям того,що Ти робиш добру,важливу справу - створюєш майбутнє!!Спасибі вам,найдорожчі наші учні і вдячні батьки..!!Дякуємо,що цінуєте,підтримуєте,надихаєте!Любимо вас!


Відзначення Всеукраїнського дня бібліотек свідчить про глибоку повагу народу до скарбниць духовних надбань людства. Зібрання інтелектуальних і культурних цінностей української нації підкреслює історичну роль друкованого слова в житті суспільства.З нагоди цього дня у Дарахівському ЗЗСО І-ІІІ відбулася посвята у читачі учнів 2-го класу. Діти дізналися, що книга - одне з найбільших див, створених людиною, ознайомились з новими надходженнями художньої літератури, прослухали урок-пораду «Книжка - духовна та матеріальна цінність».


21 вересня - ДЕНЬ МИРУ! 


Свято Першого Дзвоника у Дарахівській ЗОШ І-ІІІ ...Нехай цей навчальний рік буде добрим і радісним для усіх нас..! В добру путь..!

Роботи з облаштування шкільного подвір'я розпочато


Прощавай початкова школо. В добру путь,любі діти!Нехай наступні шкільні вершини будуть легко підкорені вами,нехай на ваших шкільних і життєвих дорогах буде багато добра і щирості!Нехай перші шкільні роки назавжди залишаться у вашій пам'яті та ваших сердечках,як те місце в якому живе добро!Вчитель Опалко О.М.Вчитель Вітик М.М.Ас.вчителя Трач Х.І.


Свято Букварика у 1 класі!Маленькі першокласники вже зовсім не малюки,а вмілі читайлики,які старанно, з допомогою своє] добро] вчительки здійснили дивовижну подорож у світлу країну літер та складів!вчитель: Цапко Іванна Іванівна ас.вчителя: Сова Мар'яна Володимирівна 


Сьогодні, 23 травня, українці відзначають День героїв України, коли країна вшановує пам'ять хоробрих воїнів, які віддали життя заради мирного неба над головою.В цей день Україна вшановує пам'ять героїв, які заради процвітання країни віддали життя в бою з агресором. Шанують пам'ять не тільки бійців ЗСУ/ООС, загиблих на Донбасі, а й січових стрільців, військовослужбовців УНР, ОУН і УПА, а також членів визвольного руху шістдесятників. 


З Днем вишиванки! 


З 2003 року у третю суботу травня Україна відзначає День Європи. Для українців - це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура.Над проектом працювала вч. О.О.Палуб'як:дякуємо!


"Сім'я - це серце дому". 15 травня День сім'ї: не забудьте обійняти, привітати своїх рідних і зробити для них приємні сюрпризи! Нашим маленьким учням, разом з вчителькою М.М. Вітик це вдалося!


14 травня в Україні є жалобним днем,днем коли ми з сумом і болем згадуємо історичні факти пов'язані з життям і смертю єврейського народу в часи Другої світової війни.З черговим важким випробуванням,яке випало на долю українського народу: милосердні вчинки простих українців дозволили врятуватися багатьом євреям від жорстокого гітлерівського геноциду.14 травня цього року вперше відзначають,як День пам'яті українців,які рятували євреїв в часи Другої світової війни.Учні Дарахівської школи разом з вчителем історії Палуб'як А.О. в цей день відвідали єврейський цвинтар у сусідньому селі Струсів, там проживала велика громада євреїв.Їх було вбито в 1945 році. Більшість пам'ятних плит на кладовищі була розбита німецькими солдатами. Діти також побачили єврейську синагогу,яку розорили в роки другої світової війни. 


День Європи - це день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту.2 клас Дарахівської ЗОШ І-ІІІ ст.


Працювали над творчим проектом учні 7б класу під наставництвом свого вчителя Питак Галини Миколаївни  


Наш город на підвіконні. Виростили учні 2 класу Дарахівської ЗОШ І-ІІІ


8-9 травня День пам'яті та примирення
День суму та жалоби за сотнями і тисячами наших предків,які поклали своє життя за свободу кожного з нас...Пам'ятаємо.! 


8 - 9 травня Дні пам'яті та примирення
Схилімо голови в скорботі
Дарахівська ЗОШ І-ІІІст..
вч.Палубяк О.О


До світлого християнського свята Великодня усі ми намагаємось прибрати у своїх домівках,зробити їх затишними і ошатними!Творча майстерня наших школярів працювала безупину,щоб створити святкову атмосферу у своїй школі! Приємно працювалося учням під теплим наставництвом Андрія Орестовича та Олени Орестівни:дякуємо! 


За давньою традицією у четвер перед Великоднем в Україні розписували писанки...І ми сьогодні занурювались у великодні дійства: теплий запах справжнього воску, захопливі погляди дітвори,радісний гамір навколо дарував щасливі емоції..!Вкотре переконуємось, що в традиціях нашого народу так багато доброго,яскравого і світлого!.. Нехай наші діти пам'ятають рідні звичаї,і хай вони будуть для нас отим ресурсом,який наповнює дні життєдайною силою!!!Стежками добрих традицій вели нас вчитель Марія Михайлівна Вітик та асистент вчителя Христина Іванівна Трач, дякуємо 


Писанкарство - один з найяскравіших та найцікавіших мистецьких напрямків. У різних регіонах України використовують різні малюнки - символи,розписуючи ними писанки. Наші маленькі учні вивчали значення різних символів та розфарбовували свою яскраву писанку!


Коли надходять дні релігійних свят усі спішать до своїх домівок,усіх об'єднують віковічні традиції святкувань і надзвичайно сумно, якщо поряд немає близьких і дорогих людей..А якщо ці рідні люди далеко,щодня ризикують своїм життям обороняючи кордони нашої країни,тоді навіть найсвітліші свята затьмарюються тривогами і переживаннями..Дякуємо нашим Захисникам та їхнім родинам за ваш щоденний подвиг!Нехай невеличкі гостинці від наших школярів додадуть Вам хоч трішечки кращого настрою 


22 квітня усі жителі нашої планети об'єднуються у велику дружню спільноту заради збереження природніх ресурсів,чистоти і благоустрою довкілля.Вчителі та учні нашої школи також провели сьогоднішній день в єднанні з природою,в турботі про найближче довкілля 



Ми не тільки букви знаємо, а їх і вирощуємо! 

Юні школярики, разом зі своїми вчителями та батьками, вже вкотре доводять характерну їм креативність,кмітливість,терпеливість та унікальність! Молодці 


#челендж_збережи_планету_чистою 

 Наші третьокласники стали сміливими активістами у підтримці чистого довкілляДякуємо хлопчикам та дівчаткам,які своїм прикладом довели, що великі справи підсилу усім нам


2 квітня - Всесвітній день поширення інформації про аутизм.

 В знак толерантності, поваги та солідарності до людей з аутизмом, в різних кутках планети проходять акції та флешмоби, спільною особливістю яких є блакитний колір. Дружній дитячий колектив, а саме початкова школи сьогодні об'єдналася в домашній умовах у єдиній колірній гамі, щоб разом заявити "Ми у блакитному, ми поважаємо людей з аутизмом. Вони не інші, вони - унікальні" Відтак, поширення інформації про аутизм допоможе сім'ям, в яких народжуються такі діти, рухатися правильним шляхом. Адже чим раніше буде виявлено аутизм у дитини, тим більший ефект дасть терапія . Аутизм впливає на здатність людини спілкуватися і жити в суспільстві, але часто такі люди проявляють хороші, а подекуди і виняткові здібності у певних сферах. В Україні офіційно зареєстровано понад 4 тисячі людей із аутизмом, але представники громадських організацій, які опікуються цією проблемою, кажуть, що насправді таких людей набагато більше. Тож ми долучилися до сьогоднішнього "блакитного дня": одягли відповідний символічний колір. Теж підтримали всесвітню ініціативу, бо про особливості людей з аутизмом повинні знати, а самих їх підтримувати й поважати!!! Бути іншим складно, відрізнятися дуже не просто. Ці люди несуть своє і ми можемо принаймні не обтяжувати цю ношу своїм незнанням, нерозумінням чи неприйняттям.


Щороку, 21 березня свідома світова громадськість підтримує флеш-моб «Вдягни кольорову шкарпетку»,як знак толерантного ставлення до людей з Синдромом Дауна.

«Як воно,відчувати себе іншим?» - вже традиційно,спробували на собі ці ролі учні та вчителі нашої школи. «Ми всі різні-ми всі рівні!» Ці слова закарбовуються у відкритих дитячих серцях. Ми не зможемо нікого вилікувати,але ми вчимося дарувати своє тепло,підтримку та розуміння тим,хто її дуже потребує!



Рух - це життя, а життя в русі динамічне, цікаве, захопливе! 

Це вкотре доводять наші школярі та Олександр Степанович Іваніцький.Така ж атмосфера панувала під час турніру з волейболу серед команд 7а та 7б класу! 


#цікава_математика з учнями нашої школи та Оленою Орестівною Палуб'як 

14 березня весь світ відзначає неофіційне свято в честь математичної константи - числа Пі.Вперше День числа Пі святкували в 1988 році в Експлораторіумі - музеї науки, техніки та мистецтв у Сан-Франциско. Придумав це свято роком раніше фізик Ларрі Шоу, який помітив, що в американській системі запису дат (місяць/число) день 14 березня - 3/14 - збігається з першими трьома цифрами числа Пі. В Україні День числа Пі так активно не відзначається, як на Заході. Та все ж таки учні Дарахівської школи вирішили розбавити шкільні будні веселощами та активністю:)


Педагогічний колектив Дарахівськоі загальноосвітньої школи І-ІІІст приєднується до флеш -мобу : «Шевченко живий у віршах та піснях..»


Географія... географія... 

Про неї неможливо не говорити, адже вона - скрізь! Її можна знати чи не знати, розуміти чи не розуміти, любити чи не любити, але не помічати НЕ МОЖНА! Під таким девізом у нашій школі проходив тиждень географії, який разом з учнями підготувала і провела Господин Ірина Іванівна. Учні мали змогу переглянути фотоколаж «У світі цікавої географії», позмагатися у розв'язуванні географічних кросвордів,ребусів.Шестикласники дивились фільм «Сім чудес України», а також брали участь в географічному КВК. Учні 7 класу класу грали у географічний футбол. Щоб зацікавити п'ятикласників предметом, який вони будуть вивчати наступного року, було придумано цікаве завдання:зліпити з пластиліну макет будови Землі та макет будови вулкана.Учні 6-10 класів брали участь у конкурсі географічних стінгазет. Найактивніші учасники географічного тижня були нагороджені сертифікатами. Тиждень географії виявився насиченим, цікавим, довів, що географічна наука корисна і необхідна у сучасному світі, захоплює цікавими фактами і відкриттями.


Учні 2 класу Дарахівської ЗОШ І-ІІІ ступенів вітають своїх матусь зі святом!

Наймиліші, найдобріші

Дуже любимо ми вас!

А тапер ловіть скоріше 

Поцілуночки від нас!


Відзначаючи 150 -ту річницю з Дня народження Лесі Українки наші школярі взяли участь у цікавому та неординарному заході: чайна церемонія в літературній обробці.«У Мавки гостини дарують щастя незабутні хвилини.» Діти читали твори Королеви українства, увіковічнюючи пам'ять надзвичайно сильного слова поетеси. Пригадували «ягідки щастя» для малої Лесі і самі писали «кольорові листи щастя» з найкращими,взаємними побажаннями!Щиро дякуємо Л.І.Войтович та учням 10 класу за за цікавий урок!


Літературний флешмоб учнів Дарахівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, присвячений 150-річчю з дня народження геніальної Лесі Українки! 


Інсценізація казки Лесі Українки " Три метелики" у виконанні учнів 2 класу Дарахівської ЗОШ І-ІІІ ступенів


150 років тому народилась Леся Українка. В її мріях завжди була щаслива Україна: країна,в якій живуть щасливі,розумні, сильні і горді люди! Нехай мрії Великої літературної діячки здійсняться!Нехай любов до своєї країни і шана до наших предків зростає в юних серцях ! 


"Літературна яблуня життя і творчості Лесі Українки" 

Учні 2 класу Дарахівськоі ЗОШ І-ІІІ ступенів створили мистецьку композицію "Літературна яблуня життя і творчості Лесі Українки"

Горить свіча і пам'яті сльоза,
додолу з неї краплями стікає
Земля ридає,плачуть небеса
Героїв Україна пам'ятає!..

Сьогодні учні нашої школи зібралися усі разом, аби з гідністю вшанувати світлу пам'ять загиблих на Майдані під час Революції Гідності,загиблих Героїв в зоні АТО, а також віддати належну шану Герою України,нашому земляку, односельчанину - Володимиру Питаку, який брав участь у бойових діях на сході України,віддавши своє життя за наше світле майбутнє.

Як шкода тих, кого забрали небеса,
Кого війна в безсмертні списки записала
Хай згасла свічка,але пам'ять не згаса,
Бо нас життям від смерті захищали
Ви заплатили дорогу ціну,
І мати сина з бою не діждалась,
За кожен крик і біль, гірку сльозу,
Що з вуст її тим розпачем зірвалась...


#АнгелиПам'яті 

19 лютого в Україні та світі розпочинається тиха акція «Ангели пам'яті» із вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, які полягли за українську свободу під час Революції Гідності сім років тому...Учні нашої школи разом з організаторами акції Стефанишин О.Р.,Палубяк А.О., Палуб'якО.О.,Вітик М.М. підготували паперові фігурки ангелів та піднесли їх до пам'ятної локації облаштованої на честь Героів Небесної Сотні 


Вікторина до Міжнародного дня рідної мови у 2 класі 


21 лютого світова спільнота відзначає Міжнародний день рідної мови

Без своєі мови,своєі самобутньої культури немає народу.Мова -найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу,передачі досвіду з покоління в покоління.Варто нагадати,що згідно з Статтею 10 Конституції України, «Державною мовою в Україні є українська мова.»У школах уже готуються до святкування Міжнародного дня мови.Воно має бути цікавим та пізнавальним.У нашій шкільній бібліотеці традиційно відбувся конкурс читців поезій про мову серед учнів 1-9 класів. Такі заходи спрямовані на виховання в дітей любові до рідного слова та почуття національної гідності.


Долаючи снігові заметілі, Святий Валентин таки завітав у нашу школу!

Святковий настрій запалював усмішки)У класах пройшли цікаві конкурси, на перервах фотографували радісні емоції!Вітали переможців, які отримали найбільшу кількість валентинок, - Барну Павла та Максьо Мар'янку! Нехай любов крокує світом і надихає людей на добро.


Він у наших серцях назавжди

У річницю загибелі Володимира Питака в школі було проведено виховні години, присвячені йому. Також учні відвідали могилу героя, запалили свічі пам'яті, згадали його подвиг, віддане за нас та за наше майбутнє життя. 


Різдвяна свічка - вогник надії та добра

Ось і закінчується рік 2020, а водночас підійшов до завершення І семестр 2020-2021 навчального року. Він був непростим як для педагогів, так і для учнів: карантин, дистанційне навчання, ущільнення матеріалу, - все це стало неабияким викликом для усіх. Однак, ми справилися і тепер сподіваємося, що всі неприємності та клопоти залишаться в минулому році.Підсумки цього непростого семестру наш педколектив підводив на педагогічній раді у дуже цікавому форматі - новорічний інтер'єр приміщення, тематичний дрес-код і звісно ж колядки та різдвяні композиції. Одним з питань порядку денного було вивчення стану викладання факультативу "Основи християнської етики", на якому здійснюється духовне та моральне виховання учнів. Вчитель цього предмету, Іваніцька Галина Павлівна, також є організатором та співорганізатором численних виховних заходів, які відбуваються у школі: Свято добра, Хресна дорога, щотижнева ранішня молитва та багато інших, метою яких є духовне зростання учнів. "Педрада, яка проводиться напередодні свята Різдва Христового, не може обійтися без різдвяного світла і тепла, а символом цього є рідвяна свічка," - такими словами Галина Павлівна розпочала майстер-клас для вчителів. І закипіла робота - педагоги з захопленням занурилися в процес виготовлення свічі із різноманітних природніх матеріалів, заготовлених Галиною Павлівною.Чарівним завершенням майстер-класу та педради стала спільна колядка під вогники різдвяних свічок.З Новим Роком та Різдвом Христовим! Бажаємо, щоб дух Нового року приніс вам відчуття казки, а Різдво подарувало віру в чудеса! Зичимо усім миру, щастя і добра!


Передноворічний квест

У час, коли грудень добігає до свого завершення, а ночі стають все довшими, у душі пробуджується передчуття дива, сюрпризів, новорічної казки. Саме з таким передноворічним настроєм у школі відбувся квест серед учнів 5-7 класів, який був присвячений тематиці, звичаям та символам Нового року і Різдва. Він нагадав нам, що попереду нас чекає улюблене свято дорослих та дітей.Розпочався квест з представлення команд, назви яких відповідали заданій темі, а саме: "Різдвяні промінчики" (5 клас), "Сніжинки" (6 клас), "Різдвяна зірка" (7-А клас) і "Ельфи" (7-Б клас).Під час квесту команди проходили відповідно до маршрутного листа по тематичних зупинках, на яких розгадували головоломки, долали смуги перешкод з гірлянд, віншували та колядували. Дух Нового Року та Різдва запанував у школі на цей час. Змагання були цікавими та яскравими, а всі учні кмітливими та запальними. Однак найшвидше зі всіма випробуваннями вдалося справитися команді "Різдвяна зірка" (7-А клас). Ми вітаємо всіх учасників та переможців квесту з хорошою грою!Дякуємо організаторам заходу - Садляк Світлані Орестівні за основну ідею свята, Крицулі Світлані Дмитрівні, класним керівникам за допомогу учням у підготовці до проведення свята.Бажаємо усім учням та вчителям святкового настрою, позитиву та казкових сюрпризів у Новорічну ніч!!!


Подарунок учням до Дня Святого Миколая

Напередодні свята, яке полюбляють усі дітки, приємний сюрприз очікував і нашу школу. Іван Степанович Грошко від імені СГ ТЗОВ «Ласковецький Бровар» подарував комплект парт та стільців для облаштування одного з початкових класів. Це вже другий рік поспіль до Дня Святого Миколая учні сідають за новенькі парти, адже торік такий навчальний комплект отримав ще один із початкових класів.Адміністрація школи, учні та батьки щиро дякують підприємцю Грошку Івану Степановичу за допомогу школі, постійну підтримку та увагу до шкільних потреб. 


Відгомін Андріївських вечорниць

У нашій школі в середині грудня проходить тиждень народознавства. І саме цей період завжди полюбляла українська молодь, адже це був час Андріївських вечорниць, веселих забав, дотепів, кумедних витівок та жартів.Наші старшокласники залюбки й собі долучилися до стародавніх традицій українського народу і за допомогою ідейного натхненника та організатора - Сови Юлії Франківни - провели цікаве і веселе дійство - шкільні Андріївські вечорниці.Тут було всього вдосталь: вареників, ворожінь, жартів, співанок, а найбільше - молодіжного запалу та щирості.Дякуємо всім організаторам та учасникам свята!


В очікуванні Нового року

От - от залунають новорічні дзвіночки. Наша школа наповниться сміхом казкових героїв. Але ж яке новорічне свято без вікторини... Активні, розумні учні 2 класу дали нам зрозуміти, наскільки вони добре знають традиції святкування Нового року.


Різдвяно-новорічні вітання воїнам АТО

Вже традиційною подією для нашої школи стала підготовка новорічних сюрпризів-вітань для воїнів, які стоять на передовій, захищаючи наш мир та спокій.Нехай тепло та щирість дитячих сердець зігріває наших захисників у ці холодні дні та додає наснаги під час ворожих атак. 


Ми проти насильства

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції - привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.В рамках акції «16 днів проти насилля» у Дарахівській ЗОШ проведено захід «Відкритий діалог між учнями нашої школи та представником ювенальноі поліції»

«Запали свічку пам'яті»

День пам'яті жертв голодомору щорічно відзначається в четверту суботу листопада.  


«16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 11 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.  


21 листопада - День Гідності та Свободи

Відзначається на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).


Кольоровий тиждень толерантності

Протягом тижня у нашій школі проходив кольоровий тиждень толерантності

Всесвітній день доброти

Щорічно, 13 листопада, у багатьох країнах світу відзначають зворушливе свято - Всесвітній день доброти.

До Дня української писемності і мови


До уваги учнів школи та їх батьків!!!!!

 Робота Дарахівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  під час карантину

НАКАЗ 
Про організацію роботи закладу загальної середньої освіти в умовах карантину


До уваги учнів школи та їх батьків!!!!!

Завтра, 01.09.2020 року, для учнів 1 та 11 класів о 09.00 відбудеться свято Першого дзвоника!!!!!

Для учнів усіх інших класів Дарахівської ЗОШ І-ІІІ ступенів об 11 годині відбудеться їх перший урок у 2020-2021 навчальному році!

Останній дзвоник 2019-2020 н.р. (в режимі on-line)

Вітаємо учнів, учителів та батьків із завершенням навчального року!


Реєстрація дітей для зарахування в 1 клас

Розпочато прийом заяв для зарахування дітей до перших класів


До уваги учнів 5-11 класів!!!! Розклад уроків Всеукраїнської онлайн школи

До уваги учнів 5 - 8-х класів! Відеоуроки для вас

Увага!!!!!!! Батькам про коронавірус.

В час пандемічної ситуації поширення вірусу COVID-19 памятайте про те, що карантин це не додаткові канікули для дітей.Мета карантину - захистити країну від нового вірусу, який продовжує поширюватись світом.

Школа на карантині. Що ж потрібно знати батькам? 

До уваги учнів та батьків Дарахівської ЗОШ!
З 12 березня у школі розпочинається карантин, який орієнтовно триватиме до 3 квітня.
За подальшою інформацією стежте на сайті 

8 Березня - Свято весни і жіночності

Учні школи та колеги-чоловіки привітали жіночу частину педагогічного колективу зі святом.

Дякуємо Вам!!!!


Наші здобутки

4 березня відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів "Край, в якому я живу". Нашу школу на конкурсі представляла учениця 11 класу Скірак Анастасія. 

Батьківські збори

У середу 4 березня відбулися загальношкільні батьківські збори, на яких, окрім батьків та вчителів, були присутні Вітик Л.П. - інспектор ювенальної превенції Теребовлянського відділу поліції Головного управління національної поліції в Тернопільській області та Тишкевич О.А. - дільничий офіцер поліції.

Вогонь поезій Лесі Українки 

Вогонь поезій Лесі Українки палає уже понад століття. Це незгасимий вогонь таланту, справжнього, від Бога. Донька Прометея несла вогонь своїх поезій за життя людям , несе і зараз , устами нашими, її потомків. То ж нехай звучить серед нас слово Лесі і слово про Лесю, як наша пошана памяті її великій. Учні 4 класу нашої школи передали силу і глибину поетичного світу Лесі Українки

Славна дочка українського народу 

25 лютого в Україні відзначають 149 років з дня народження легендарної поетеси Лесі Українки.
З нагоди цього у школі відбуваються виховні години, поетичні читання.
Зокрема, у першому класі було проведено "Поетичне коло" 

Бібліотечний екскурс "Про Лесю Українку для найменших"

До бібліотеки завітали учні 1,2 класу, щоб відмітити день народження дочки українського народу Лесі Українки.

День рідної мови

Сьогодні, 21 лютого, Україна і світ відзначають День рідної мови.
З нагоди цієї події учні 8 класу під керівництвом вчителя української мови та літератури Садляк Світлани Орестівни підготували літературно-музичну композицію.

День пам'яті героїв Небесної Сотні 

20 лютого в Україні відзначають День героїв Небесної Сотні - на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській.

Герої не вмирають доти, поки пам'ять про них жива 

25 січня 2015 року - трагічна сторінка історії нашого села. В цей день загинув наш земляк Володимир Питак

У школі запанував новорічний настрій
Усі з нетерпінням чекають приходу Нового року з магічним значенням 2020 

Миколай завітав до школи

До школяриків цього тижня приходив Миколай, який щедро задарував всіх солодощами і хорошим настроєм 

"Розкажу Миколаю, про що я читаю"

Святом доброти і гарного настрою став день Святого Миколая для учнів 1 - 2 класів у Дарахівській шкільній бібліотеці.

Юні музичні таланти

У грудні на базі Дарахівської школи відбувся звітний концерт музичної школи... 

Зимове диво

Вже традиційною грудневою подією став конкурс "Замість ялинки - зимовий букет"

Всесвітній День Української Хустки 

Так барвисто, так яскраво...!Так багато добра, тепла і любові у тих квітах та візерунках.Закодовані нашими бабусями символи оживають на кожній хустині!

Ми проти насильства

В рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насилля" у школі було проведено тематичний брифінг  


День Гідності та Свободи

21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи на згадку про дві революції...



Крок до зірок 

Шкільне життя цікаве та неповторне. Це вкотре довели наші школярики, взявши активну участь у святі "Крок до зірок". 

Гордість школи - її випускники

26 жовтня у стінах Дарахівської школи зустрілися люди, які закінчили її 46 років тому, це випускники 1973 року. 

Козацькому роду нема переводу 

З нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва у школі 16 жовтня відбулися "Козацькі змагання", в яких взяли участь команди 7-9 класів.

Відзначаємо День захисника України

14 жовтня - дата, у Якій об'єдналися три знаменні свята: День Святої Покрови, День українського козацтва і - з 2014 року - День захисника України.

Королева книги 

 В Дарахівській ЗОШ І- ІІІ ступенів в шкільній бібліотеці проходив конкурс: «Королева книги». Активні читачі, учениці 4 класу змагалися між собою за корону. Павлів Віталіна вийшла переможцем конкурсу.

Свято для педагогів

В час, коли шелестить падолистом осінь і снує в лузі мереживо бабиного літа, а червоні жоржини пломеніють над землею, немов даруючи усім свій жар любові, Україна вітає усіх вчителів з їх професійним святом. 


Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

З 16 по 20 вересня проходив Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу у межах правопросвітницького проєкту Міністерства юстиції "Я маю право!".


Перший дзвоник покликав учнів до школи 




Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати